Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού σας καλωσορίζει με αίσθημα τιμής και αγάπης στον διαδικτυακό του τόπο, που αποτελεί μια ακόμη μορφή ποιμαντικής μέριμνας για όλους τους Αιτωλικιώτες.

Οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν στην Αγία μας Εκκλησία μια επιπλέον δυνατότητα ασκήσεως του πολυποίκιλου πνευματικού της έργου μέσα στον ραγδαίως μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο. Το διαδίκτυο, με όλες τις δυσκολίες και τους κινδύνους του, μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο πίστεως, μορφώσεως , ενημερώσεως και πνευματικής ψυχαγωγίας όταν βρίσκεται σε υπεύθυνα χέρια που γνωρίζουν και το χειρίζονται με μέτρο και σύνεση.

Υπό την σκέπη της Παναγίας μας προσφέρουμε , λοιπόν, τον διαδικτυακό τόπο της ενορίας μας , ευχόμενοι να σκορπίζει απλόχερα την ευωδία της πίστεως , της ελπίδας και της ζωής.


Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στον Άγιο Νικόλαο τον Κρεμαστό

Με μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στο φημισμένο κατά  το Μεσαίωνα  μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού , στα δυτικά του Αρακύνθου, στο Αιτωλικό.  Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα, εκατό περίπου χριστιανοί ανεβήκαμε στον Άγιο Νικόλαο για να συμμετάσχουμε στον εσπερινό , σ' αυτό το ταπεινό αλλά σπουδαίο σπήλαιο.  Παρά το δύσκολο της πρόσβασης, ανάβαση μιας ώρας σε δύσβατο μονοπάτι και δυσκολοπέραστα σημεία, σκαρφαλώσαμε και φέτος άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι.  Αρκετοί  παρέμειναν  στο σπήλαιο όλη τη νύχτα.  Το πρωί οι υπόλοιποι ανεβήκαμε και πάλι στο μοναστήρι για τον όρθρο και τη Θ. Λειτουργία.  Αξίζει πολλά συγχαρητήρια η Εθελοντική Ομάδα, με αρχηγό τον κ. Αρίστο Γαλάνη,  που ξεκίνησε και συνεχίζει δυναμικά το έργο της  για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη  αυτού του ιστορικού ασκητικού  κέντρου της περιοχής.
Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στις όμορφες εικόνες που ακολουθούν :





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου