Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού σας καλωσορίζει με αίσθημα τιμής και αγάπης στον διαδικτυακό του τόπο, που αποτελεί μια ακόμη μορφή ποιμαντικής μέριμνας για όλους τους Αιτωλικιώτες.

Οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν στην Αγία μας Εκκλησία μια επιπλέον δυνατότητα ασκήσεως του πολυποίκιλου πνευματικού της έργου μέσα στον ραγδαίως μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο. Το διαδίκτυο, με όλες τις δυσκολίες και τους κινδύνους του, μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο πίστεως, μορφώσεως , ενημερώσεως και πνευματικής ψυχαγωγίας όταν βρίσκεται σε υπεύθυνα χέρια που γνωρίζουν και το χειρίζονται με μέτρο και σύνεση.

Υπό την σκέπη της Παναγίας μας προσφέρουμε , λοιπόν, τον διαδικτυακό τόπο της ενορίας μας , ευχόμενοι να σκορπίζει απλόχερα την ευωδία της πίστεως , της ελπίδας και της ζωής.


    Κάθε Τρίτη και ώρα 5:00 μ. μ. λειτουργεί χορωδία  εκμάθησης παραδοσιακών τραγουδιών και ύμνων.
    Εν συνεχεία και ώρα 6:οομ.μ. λειτουργούν τρία τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων . Τα όργανα που διδάσκονται είναι : ούτι , ταμπουράς , κρητική λύρα , πολίτικη λύρα , πολίτικο λαούτο και κανονάκι.

  Διδάσκοντες καθηγητές:
ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡIΟΣ     ΜΑΣΤΡΟΣΠΥΡΟΣ


Είναι   καθηγητής μουσικής  με ειδίκευση στο Ελληνικό παραδοσιακό μουσικό σύστημα και το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό μέλος  το οποίο ερευνά διδάσκει και προβάλει  στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Μαθήτευσε κοντά σε διακεκριμένους πρωτοψάλτες στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα αλλά τα πρώτα μουσικά ακούσματα τα έχει από τον πατέρα του που  μαθήτευσε κοντά στον Ν. Τσιμπούκη  μαθητή της σχολής  Ανθίμου του Αρχιδιακόνου.
Τις μουσικές του σπουδές τις έκανε  στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής  τον Χρήστο Χαντζηνικολάου.  Έχει κάνει μαθήματα της Θεωρίας των makam  με την διακεκριμένη σολίστ  στο κανονάκι Ανιές Αγκοπιάν αλλά και στο ούτι από τον Χρήστο Τσιαμούλη.
Έχει συνεργαστεί ως μέλος και σολίστ  με χορωδιακά σύνολα  εκκλησιαστικής μουσικής: (<< Αχιδιάκονος  Άνθιμος >>,<<Ρωμανός ο Μελωδός >>,
<<Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία>> ) αλλά και οργανικά σύνολα ως εκτελεστής  μουσικού οργάνου (ούτι) με την <<Βυζαντινή Ορχήστρα Αθηνών >> και το
<< Επτάσημο>> σε συναυλίες, συνέδρια, διεθνή φεστιβάλ , ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα  ( Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , Διεθνές φεστιβάλ Πέτρας κ.α. ) αλλά και στο Εξωτερικό ( Ολλανδία,  Γαλλία , Αγγλία , Ιταλία , Βέλγιο, Ισραήλ, Κωνσταντινούπολη , Ν. Αφρική .)
Έχει εκδώσει ψηφιακούς δίσκους  (CD)  << ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ>> καθώς επίσης και το   <<ΛΕΣΒΟΣ – Μ. ΑΣΙΑ>> με δημοτική μουσική σε παραγωγή του  Δημοτικού  Ωδείου Πετρούπολης.
Έχει ερμηνεύσει κοσμική μεταβυζαντινή μουσική του 16 ου και 17 ου αιώνα  από αγιορείτικα χειρόγραφα  σε πρώτη εκτέλεση σε μουσική  επεξεργασία του συνθέτη  Γιώργου Χατζημιχελάκη στον ψηφιακό δίσκο (CD)  με τίτλο
<< Άλλοτες όταν εκούρσευαν >>.
Από το Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τους  Αθανασόπουλο Γεώργιο και τον Χατζιτεκελή Γεώργιο το ΕΝΟΡΓΑΝΟΝ ΜΕΛΟΣ με σκοπό την έρευνα , εκτέλεση και προβολή μουσικών έργων βυζαντινών μελουργών. Τέλος είναι κάτοχος
Πτυχίου  εκπαιδευτικού Πολιτικού Μηχανικού Τεχ. Εκπαίδευσης καθώς και Πτυχίου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.



ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Αθανασόπουλος Γιώργος γεννήθηκε το 1979 . < Επίσημα > η σταδιοδρομία του στη μουσική, ξεκινά  το 2005 , με την απόκτηση του Διπλώματος στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική μουσική (διδάσκων καθηγητής Μ. Χατζημάρκος), παρ’ ότι
< ανεπίσημα> η ενασχόλησή του ξεκινά από την παιδική του ηλικία.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πολίτικης λύρας στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Σωκράτη Σινόπουλο, καθώς και Θεωρητικά παραδοσιακής μουσικής στο ίδιο Ωδείο με τον Χρήστο Τσιαμούλη. Επίσης έχει λάβει μαθήματα θεωρίας του Τροπικού συστήματος των makam με τον Γιώργο Συμεωνίδη και πολίτικου  λαούτου με τον Ευγένιο Βούλγαρη. Είναι ένα από τα ιδρυτικά  μέλη του μουσικού σχήματος <<Ενόργανον Μέλος>> όπου ερευνά και εκτελεί έργα Βυζαντινών μελουργών της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου.
Έχει  ιδρύσει  και διευθύνει το μουσικό σχήμα <<Άτροπον ) (www.myspace.com/atropon) που σκοπό έχει την έρευνα ,καταγραφή και εκτέλεση της μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου, καταδεικνύοντας έτσι τα κοινά στοιχεία μεταξύ των παραδόσεων αυτών.
Τα τελευταία χρόνια διατελεί διδάσκων καθηγητής πολίτικης λύρας στη Β/βάθμια εκπαίδευση αλλά και Βυζαντινής-Εκκλησιαστικής & Παραδοσιακής μουσικής σε Σχολές και Ωδεία.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΤΕΚΕΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Δράμα το 1984. Η ενασχόληση του με την μουσική άρχισε σε ηλικία 13 χρόνων, στο μουσικό Σχολείο Δράμας από όπου και αποφοίτησε το 2002. Η γνωριμία του με το κανονάκι έγινε μέσα στις σχολικές αίθουσες και με πρώτο του δάσκαλο τον Άλκη Ζοπόγλου. Το 2000 ως μαθητής του μουσικού σχολείου Δράμας συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Commenius στο Ελσίνκι. Τα μουσικά βιώματα, μέσα στο μουσικό Σχολείο τον βοήθησαν στην επιλογή του να σπουδάσει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα από όπου θα αποφοιτήσει το 2009. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο Μελέτη του Μανέ προσεγγίζει πτυχές του Μανέ όπως προκύπτουν από το σύνολο των ηχογραφήσεων στην ελληνική δισκογραφία των 78 στροφών. Στο Τμήμα θα διδαχθεί κανονάκι από τον Πάνο Δημητρακόπουλο και τον Απόστολο Τσαρδάκα. Το 2006 συμμετείχε σε σεμινάριο για το κανονάκι με τον Halil Karaduman που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη.
Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.



ΛΙΟΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1990. Από μικρή ηλικία αρχίζει να μαθαίνει την Βυζαντινή μουσική με δασκάλους τον Διονύσιο Κόντα και Χρήστο Σερέτη. Δύο δασκάλους με χαρακτηριστικό το εξαίρετο ύφος και ήθος στη ιερή τέχνη του Δαμασκηνού. Έπειτα αποφοιτεί από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου το 2008. Τον Ιούλιο του 2009 παίρνει το πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από τη σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας. Τώρα είναι σπουδαστής του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής  στην Άρτα. Επίσης ειδικεύεται στα κρουστά με πολλαπλές εμφανίσεις σε πόλεις όπως η Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Άρτα, Μεσολόγγι και άλλες. Τέλος έχει πάρει μέρος σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς με παραδοσιακές-ευρωπαικές ορχήστρες με αρκετά βραβεία και επαίνους όπως επίσης και με πολλές βυζαντινές χορωδίες όπως του Άρχοντος Πρωτοψάλτη κ. Σπυρίδωνος  Υφαντή και του κ. Χρήστου Βουλδή.

http://www.enorganonmelos.gr/ )