Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού σας καλωσορίζει με αίσθημα τιμής και αγάπης στον διαδικτυακό του τόπο, που αποτελεί μια ακόμη μορφή ποιμαντικής μέριμνας για όλους τους Αιτωλικιώτες.

Οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν στην Αγία μας Εκκλησία μια επιπλέον δυνατότητα ασκήσεως του πολυποίκιλου πνευματικού της έργου μέσα στον ραγδαίως μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο. Το διαδίκτυο, με όλες τις δυσκολίες και τους κινδύνους του, μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο πίστεως, μορφώσεως , ενημερώσεως και πνευματικής ψυχαγωγίας όταν βρίσκεται σε υπεύθυνα χέρια που γνωρίζουν και το χειρίζονται με μέτρο και σύνεση.

Υπό την σκέπη της Παναγίας μας προσφέρουμε , λοιπόν, τον διαδικτυακό τόπο της ενορίας μας , ευχόμενοι να σκορπίζει απλόχερα την ευωδία της πίστεως , της ελπίδας και της ζωής.


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Διόρθωση για τα Ίμια στο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου


Άλλο ένα ατόπημα έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που ηθελημένα ή όχι έχει υποπέσει τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Παιδείας. Στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία» και συγκεκριμένα στην σελίδα 163 αναφέρεται:  «…την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Με λίγα λόγια η χώρα μας προσφέρει ως δώρο στη γείτονα χώρα ένα ελληνικό σχολικό βιβλίο, στις σελίδες του οποίου η ίδια η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη… διεκδικεί!
Το νέο αυτό κρούσμα θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  η οποία επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περίπτωση, και η αλλαγή ήταν σχεδόν άμεση. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011, οι καθηγητές πήραν στα χέρια τους την ειδική εγκύκλιο, που επισημαίνει την εξής τροποποίηση της πρότασης: «…Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση, από την Τουρκία, της βραχονησίδας Ίμια στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».Προστίθεται η φράση «από την Τουρκία», έτσι ώστε να γνωρίζουν οι μαθητές, πρώτον, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και δεύτερον, ότι για τη χώρα μας δεν τίθεται κανένα θέμα διεκδίκησης νησιού που μας ανήκει. Επιπλέον, οι διορθώσεις θα συμπεριληφθούν στη νέα έκδοση του βιβλίου που θα γίνει εντός του μήνα.
Οι ιστορικοί-αξιολογητές του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δεν δικαιολογούνται να μη γνωρίζουν ότι τα Ίμια είναι ελληνικές βραχονησίδες. Θέμα που συζητείται 15 χρόνια τώρα. Άλλωστε αν είχαν εμπιστοσύνη μόνο στη διεθνή βιβλιογραφία θα έβλεπαν ότι τα Ίμια καταγράφονται ως μέρος της Ελλάδας στα αρχεία τόσο του ιταλικού όσο και του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως επίσης, ότι τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Εκτορας Γιαλοψός, έχασαν στη βραχονησίδα τη ζωή τους, σαν σήμερα, υπερασπιζόμενοι ελληνικό έδαφος.
 (http://www.xfd.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου